Olika former av eksem - blir klokare på din undantyp – Nulallergi.dk
Gå vidare till innehåll

Personlig service

Fri frakt från 900 SEK

Kundtjänst

Olika former av eksem - blir klokare på din undantyp

Eksem är en mycket vanlig hudstörning. Till exempel visste du att mer än 10% av alla danskare lider av någon form av eksem? Både barn och vuxna kan vara störd av eksem, men det är lyckligt inte. Dessutom finns det goda möjligheter att behandla symptomen på eksem.

Här på sidan kan du få klokare på olika typer av eksem, så du förhoppningsvis ta reda på hur man relaterar till dina specifika symptom.

Känn din typ av eksem

Vissa människor får eksem en gång eller får tider i sina liv. Andra lider av eksem i högre eller mindre utsträckning under hela livet. Det kan finnas många olika orsaker till eksem beroende på typen. Heritage kan spela en roll och samma kan miljön.

Generellt är eksem inte en farlig störning. Det är emellertid ingen tvekan om att det är irriterande att ha eksem, men med rätt behandling kan du uppleva förbättringar på dina symtom. Oavsett vilken utsträckning du lider av eksem kan det vara en bra idé att veta orsaken till utbrottet. Irrelig kontakt eksem, allergisk irriterande eksem och atopisk eksem är bland de typiska formerna av eksem.

1 - Irriterande kontakta sex

Om din hud är utsatt för irritation, kan du påverkas av kontaktkön. Detta eksem uppstår typiskt om du till exempel ofta tvätter händerna eller har frekvent kontakt med rengöringsmedel. Eksem kan bevisa i form av rodnad och svullnad i huden. Det är viktigt att eksemen behandlas om du vill undvika det allergiska eksemspridningen till andra hudområden.

2 - Allergisk irriterande eksem

Om din hud är utsatt för något som orsakar hudirritation och innehåller ämnen som är allergiframkallande, kan det finnas ett allergiskt irritabelt eksem. Specifikt betyder det att du inte bara är utsatt för irriterande eksem utan också allergisk eksem. Till exempel kan en deodorant orsaka irriterande eksem i armhålan. Om produkten innehåller allergiframkallande dofter kan det också orsaka allergiskt eksem.

3 - Atopiskt eksem

Atopiskt eksem, som också går under namnet på barnens eksem är en frekvent form av eksem, som ca. 20 procent av en vintage utvecklas. Anledningen till eksemen är okänd, och två tredjedelar växer från sjukdomen före puberteten. Denna typ av eksem uppstår vanligen hos anklar och handleder och i armbågsböjningar och knävagor. Om du har haft - eller fortfarande har - problem med atopiskt eksem, vill du förmodligen ha mycket känslig hud. Atopiskt eksem är en ärftlig hudstörning. Om en eller båda föräldrarna har denna typ av eksem är det därför en stor risk att barnet också kommer att drabbas av atopisk eksem.

Vad kan jag göra för att behandla mitt eksem?

När eksem uppstår är det viktigt att få en snabb och effektiv behandling. Behandling av eksem kan delas upp i lokal hud med geler och krämer och systematisk behandling med tabletter och lätt behandling. I allmänhet är en noggrann hudvård avgörande om du vill vara säker på att dämpa symtomen.

Vid nollallergi erbjuder vi bara produkter som är allergi orsakade och testade för att säkerställa fullständiga allergifritt produkter. Du kan bland annat hitta krämer som skyddar huden från eksem. Krämerna bildar en skyddsskydd över den irriterade huden så att den är skyddad mot effekter från exempelvis bakterier. Dessutom hålls hudens naturliga fukt i balans så att huden inte torkar ut.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Leverans 1-2 dagar

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Frakt 75 SEK

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis frakt över 299 kr

på dine allergivenlige produkter