Guide to Menstrual Cup: Hur använder du en OrganiCup? – Nulallergi.dk
Gå vidare till innehåll

Personlig service

Fri frakt från 900 SEK

Kundtjänst

OrganiCup?

Menstruationskoppen är ett hållbart val och plastfritt sätt att hantera din menstruation. Här får du en steg -för -steg -guide så att du är väl klädd för att börja din menstruationskopp.

Hygien: 1: a steg

Först måste utrustningen steriliseras. Hitta en kruka med vatten och koka vattnet. Lägg koppen i pannan i 3 till 5 minuter. Produkten är tillverkad av medicinsk silikon, så se till att det finns tillräckligt med vatten i pannan till koppen som inte rör om botten och smälter. Kok inte heller koppen i mer än 5 minuter.

Introduktion: 2: a steget

Kom ihåg att tvätta händerna innan du introducerar menstruationskoppen. Ta ett djupt andetag och koppla av. Som ni vet från introduktionen av tamponger hittar du den position som är lättast för dig genom att prova olika saker tills något fungerar. Alla kroppar är olika och något som fungerar för dig fungerar inte nödvändigtvis för andra. Nu måste du fälla menstruationskoppen innan du importerar.

Håll menstruationskoppen veckad under introduktionen. När koppen är inne, släpp helt enkelt den och låt den utvecklas. Om det sätts in korrekt, kommer du att höra en pop - det betyder att den har skapat en sugtätning. Om det inte har skapat vakuumet, ta tag i botten (inte stammen) och vrid koppen tills den utvecklas. Du bör inte kunna känna koppen, så om du kan rekommenderas att försöka infoga den igen.

Borttagning: 3: e steget

Som tumregel måste koppen tömmas varje tolfte timme, men naturligtvis skiljer den sig från person till person. När du just har börjat använda menstruationskoppen rekommenderas det att tömma den oftare för att ta reda på hur ofta du behöver tömma den.

När du tar bort koppen, dra lätt i stammen, samt använd dina magmuskler för att trycka ner menstruationskoppen. Ge botten av koppen en försiktigt pressa för att ta bort sugningen. Töm innehållet i koppen på toaletten, skölj det i diskbänken och återinföra det.

Efter menstruation 

När du når slutet av din cykel bör koppen steriliseras så att den är redo för nästa gång du behöver den.

Menstruationskoppen från Almaters 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Leverans 1-2 dagar

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Frakt 75 SEK

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis frakt över 299 kr

på dine allergivenlige produkter