Hormonstörningar bör bara undvikas! – Nulallergi.dk
Gå vidare till innehåll

Personlig service

Fri frakt från 900 SEK

Kundtjänst

Hormonstörningar bör bara undvikas!

Det är implicit i namnet, och nästan knappast som den största chocken för de flesta måste kontrollera hormonstörningarna i kosmetika och hudvård.

Vad som menas av endokrina störare, vad kan konsekvenserna vara exponering och hur man säkerställer att det inte finns några hormonförstörare i din kosmetika eller i dina hudvårdsprodukter.

Vad är hormonstörningar?

Hormonförstörare är kemiska ämnen som går in och påverkar kroppshormonsystemet. Utan att komma för djupt in i funktionaliteten i vårt hormonsystem, så måste du raderas att detta påverkas. Det kan ha långtgående konsekvenser.

Det är inte alla kemikalier som är farliga för människor. Så långt som möjligt måste man undvika att bli utsatt för för många, men det är inte någon skada och inte alla som är hormonförstörare. Där det kan vara farligt, om du är utsatt för kemikalier som går in och påverkar det naturliga hormonbalansen i kroppen och därigenom orsakar en obalans.

Vi är utsatta för hormonstörare på många ställen i vårt dagliga arbete. Det kan lastas, kosmetika, läkemedel, mat, etc. Det är därför svårt att begränsa exponeringen av endokrina störningar för att inte existera, men det är viktigt att vi försöker minimera det.

Vid noll allergi är alla våra produkter certifierad av allergi orsakad. I Allergy Certified söker de efter att det inte finns några hormonförstörare i de produkter som godkänts i dem. Därför kan du åtminstone få ett steg på vägen genom att köpa dina hudvårdsprodukter och din kosmetika vid nollallergi.

Är hormonförstörare så farligt?

Vi kan tydligt och tydligt dra slutsatsen att. När du antingen orsakar endokrina störare för vår hud, eller vi tar dem genom maten, eller en mycket tredje plats, kan det i värsta fall sluta med saker som cancer, missbildning av foster, minskad spermkvalitet, för tidig puberteten, etc. .

Det är därför en allvarlig sak och det finns för närvarande ingen 100% garanti för att endokrina störare är olagliga, så vi rekommenderar tydligt att du tar fallet i sig och försöker minimera effekterna och intag av hormonförstörande.

Det kan också sägas att det individuella hormonförstörande ämnet inte nödvändigtvis skadar, men på grund av det som kallas cocktaileffekten kan de vara skadliga i interaktion med varandra. Cocktaileffekten är en annan anledning att inte utsättas för för många hormonförstörare.

Hur vet jag om något är hormonsavbrott?

Som ganska vanlig konsument kan det vara svårt att ta reda på det. Det är möjligt att hitta listor där du kan orientera sig om hormonförstörare. Men när du tror att cocktailseffekten i ekvationen, så kan det snabbt bli svårt att förstå om du flyttar på den säkra vägen.

Därför kan vi tydligt rekommendera Nollallergi att du köper certifierade produkter. På så sätt är du säker på att proffs har testat produkter och att det inte innehåller hormonförstörare.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Leverans 1-2 dagar

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Frakt 75 SEK

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis frakt över 299 kr

på dine allergivenlige produkter