Hudvård i en corona tid! Läkarens råd! – Nulallergi.dk
Gå vidare till innehåll

Personlig service

Fri frakt från 900 SEK

Kundtjänst

Hudvård i en corona tid! Läkarens råd!

Som läkare tvättar eller desinficerar några dagar mina händer mer än 100 gånger, och jag måste därför lära mig att jag måste ta hand om min hud.

Nu måste alla följa en handhygien som det vi har på sjukhusen. Om du följer hälsovårdsrådgivningen om handhygien för att peka och praxis, är det därför en risk att dina händer hamnar med torr och knäckt hud.

Handtvätt ett effektivt sätt att förhindra spridning av infektioner. Men hudläkare varnar nu att våra nya vanor kan orsaka hudproblem. Barriärfunktionen förstörs och den immunologiska toleransen störs med ökad risk för hudallergi. Tvål och vatten righs smuts och virus bort, men tyvärr tar det också bort de skyddande oljorna i din hud, vilket gör att den torkar ut.

Du kan variera med alkoholbaserade handrenare som irriterar mindre och döda virus. Men alkohol tar inte bort smuts och föroreningar, så vi kommer inte helt utanför den frekventa diskbänken.

Var därför picky när du väljer din handtvål. Använd en fuktgivande allergifri tvål. Tvätta händerna försiktigt i ljummet vatten i minst 20 sekunder och torka dem försiktigt. Klappa eller dup dem torkar istället för att gnugga.

När dina händer är torra är det viktigt att hålla huden fuktig. Om huden har knäckt och grov, förstörs barriärfunktionen, och det ger bakterier och virusfria spel. Effekten av hand Pritt är inte optimal på skadad hud. Det kan därför hamna med en ond cirkel, där på grund av smärta och sväng skär ner på handfat och desinfektion. Lägg sedan till din hudfuktighet och gör det till en solid vana att avsluta sink med en djärv mjukgörande fuktkräm. Du kan variera med lotion om ens händer är välskötta och behöver inte så mycket fukt.

Ta med din egen tvål och grädde, precis som du kan ta med hand desinfektion, då vet du vad du exponerar din hud.

Att hålla händerna i gott skick är viktigt för mig som ett hälsoarbete, men nu är vi alla i samma båt - så akta dig för din hud, det är nödvändigt för dig att ta hand om både dig själv och andra i den här tiden.

                                                                         Kaspar Nielsen, läkare, nollallergi.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Leverans 1-2 dagar

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Frakt 75 SEK

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis frakt över 299 kr

på dine allergivenlige produkter