Vad är allergicertifierad? – Nulallergi.dk
Gå vidare till innehåll

Personlig service

Fri frakt från 900 SEK

Kundtjänst

Vad är allergicertifierad?

Allergycertified är ett internationellt allergimärke som du kan se extra bra ut på dina produkter. Allergycertified är en blå stämpel som bara den produkt du är i handen inte innehåller allergiframkallande ämnen.

Med zeroallergy.se Vi rekommenderar att du alltid letar efter produkter som är allergi -certifierade när du handlar, detta är särskilt sant om du har hudallergi eller om du vill minska risken för att utveckla hudallergi.

Dessutom kanske du vill välja allergicertifierade produkter om du är gravid, eftersom allergicertifierad säkerställer att inga ingredienser är skadliga för ditt ofödda barn.
Hos AllergyCertified är allt certifierat från hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter, smink, schampo, intima produkter och mycket mer.

Du kan hitta en komplett lista över produkter på www.allergycertified.com.

Ett urval av dessa produkter finns här på zeroallergy.se, där vi bara säljer produkter som är allergicertifierade och därmed också lever upp till namnet nollallergi.

 

Berättelsen bakom allergicertifierad

Ewa och Lene är kvinnorna bakom allergicertifierade. De grundade certifieringen 2014 när de ansåg att det fanns en brist på internationell certifiering som fokuserade på att undvika, både allergiframkallande ämnen och endokrina störningar.

Fram till idag består Allergy Certified av de grundläggande kvinnorna, EWA och Lene, samt ett rådgivning som innehåller mycket expert på området.
EWA är en toxikolog, och utan att gå djupare in i en teknisk förklaring av vad en toxikolog gör, betyder det att EWA har i djup kunskap och bred kunskap om läkemedlen som används i produktionen av skönhetsprodukter. EWA bedömer innehållet i de produkter som ska certifieras av Allergycertified med sitt team och gör en riskbedömning av produkten från en allergi -övervägande.

AllergiCertified är utmärkta, t.ex. Jämfört med kemin genom att titta på mängden av de olika ämnena i produkterna.

Kvantiteten och därmed invandringen av ett ämne kan vara av stor betydelse för allergisamtal, och därför finns det en viktig parameter att undersöka. Om en produkt därför har fått certifikatet allergicertifierat och du kan därför säkert förlita sig på produktens hypoallergenicitet.

Lene Stiil är en kommunikation utbildad och hanterar allt annat som också följer det dagliga livet för ett internationellt certifieringsmärke.

 

Varför är det viktigt för dig att leta efter det allergicertifierade varumärket?

Vi vet att många undrar om det är viktigt att leta efter en allergisk certifiering alls om du inte lider av allergier.

Faktum är att allergier kan utvecklas av alla och om du utsätts för skadliga ämnen i tillräcklig mängd och för ofta för att din hud ska följa, kommer du att utveckla allergier.

Det är därför viktigt att vara i framkant av de produkter du använder dagligen. Dessutom kan du också utveckla allergier mot läkemedel eller produkter som har använts i flera år, men en förskjutning i ens balans, miljö eller något helt tredje gör att du svarar allergisk.

Det är därför viktigt att minska kontakten med allergiframkallande ämnen helt och fullständigt.Hur fungerar allergicertifierade?

Arbetet utförs mycket professionellt och med mycket snäva riktlinjer vid allergicertifierade.

När en produkt ska certifieras passerar produkten av ett team av toxikologer som genom att analysera alla ingrediensprodukter innehåller. Toxikologerna ger en bedömning av om produkten innehåller potentiellt allergiframkallande ämnen.

När du arbetar med certifieringar, och detta är också fallet med allergicertifierade, ges inga garantier. Du kanske upptäcker att en enda person kan svara på en ingrediens som alla andra inte kommer att svara på. Tyvärr är det här reglerna för spel för allergier. Men du kommer alltid att vara mycket säkrare med en certifierad produkt än med en icke-certifierad produkt.

På Allergycertified går de in och tittar på hur människor reagerar på en given ingrediens i en given produkt. Som användare kan du svara annorlunda på en ingrediens i två olika produkter och med sammansättningen av andra ingredienser.

Som ett exempel kan en ingrediens mycket väl tillåtas i schampo där du snabbt skölj ingrediensen igen, men detta är inte tillåtet i en ansiktskräm kvar på huden och måste tränga in för att få effekt. Det kan också vara en ingrediens som är tillåtet på huden men inte på läpparna.

Certifieringsprocessen är lång och komplex, men det gör att du bara som konsument kan veta extra säker på uppriktigheten.

 

Varför är alla produkter på zeroallergy.se Certifierad av allergicertifierad?

Folket bakom zeroallergy.se Saknade en plats där du kan vara säker på att alla produkter som placerades i korgen var allergi -certifierade.

Det finns många certifieringar, men inte alla är lika genomgripande i sitt analysarbete och trovärdiga som allergicertifierade. Dessutom var det viktigt för oss på Zero Allergy att det var en internationell certifiering och det var på denna grund som allergicertifierade valdes.

Det är viktigt att betona att alla produkter du hittar på zeroallergy.se är allergicertifierad certifierad. Så det räcker inte att ett varumärke har vissa produkter som är certifierade. Det gör inte resten att säljas på zeroallergy.se. Det är bara de produkter som har certifieringen.

I skrivande stund kan du hitta produkter från nedanstående märken på zeroallergy.seMen vi arbetar ständigt för att utöka sortimentet, och lyckligtvis kommer det att finnas fler och fler produkter som är taggade; Allergicertifierad.

 

 

Hur påverkar allergicertifierad utveckling?

Prevalensen och erkännandet av allergicertifierade har en mycket positiv effekt på hela marknaden för Skönhetsprodukter.

Mer och mer Märken börjar helt enkelt utveckla produkter enligt riktlinjerna från AllergyCertified. Det är en enorm positiv utveckling och ett enormt märke av flit för allergisk certifiering.

Det kan vara så att deras logotyp "One World - One Label" blir en självförfyllande profetia om utvecklingen fortsätter på detta sätt.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Leverans 1-2 dagar

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Frakt 75 SEK

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis frakt över 299 kr

på dine allergivenlige produkter