Kosmetika kan orsaka allergi – Nulallergi.dk
Gå vidare till innehåll

Personlig service

Fri frakt från 900 SEK

Kundtjänst

Kosmetika kan orsaka allergi

Har du någonsin hört talas om nanopartiklar? Nanopartiklar är ofta närvarande i kosmetika, men du vet ännu inte om nanopartiklar är skadliga och om de kan orsaka allergier. I den här artikeln kan du få lite klokare på vad nanopartiklar är, och vilka krämer du med fördel kan gå efter att undvika att utveckla allergier.


Vad vi vet om nanopartiklar och allergier?

Nanopartiklar läggs till kosmetika av två skäl. De levereras till kosmetika för att antingen se till att den är på huden eller håret i antingen ett synligt eller osynligt lager, eller för att det tränger in i huden. Till exempel är nanopartiklar närvarande i vissa ögonskuggor för att förbättra hållbarheten och för ögonskuggan att ligga som ett synligt lager på huden. Det finns också nanopartiklar i solskyddsmedel, vilket innebär att krämen sätter sig som ett osynligt lager på huden. Nanopartiklar är också närvarande i olika typer av rynkkrämer, och deras syfte är att se till att smkkecrem penetrerar djupt in i huden. Inuti dessa nanopartiklar lagras ett antal ämnen, vilka är krämer aktiva ingredienser. Nanopartiklarna är upplösta efter en tid i huden, och tygerna med de aktiva beståndsdelarna släpps.

Det finns olika typer av nanopartiklar, såsom liposomer och polyesterpärlor. Syftet med dessa två typer av nanopartiklar i krämer är detsamma - för att få aktiva ämnen att tränga in i huden. Liposomer, som är små fettpärlor, är ofta närvarande i rynkkrämer, men är inte lika så farliga i sig. Det är emellertid osäkert om hur liposomerna transporterar ämnen i huden av är allergiframkallande, till exempel på grund av koncentrationen av ämnena. Det är inte nanopartiklarna i sig som ger allergier, men de ämnen som de transporterar och släpper ut i huden. Så det är kombinationen av nanopartiklarna och allergena ämnen som kan sluta utlösa en allergisk reaktion. Varje kosmetikföretag har sin egen typ av nanopartikel, vilket gör det svårt att bestämma vilken allergiskrisk som är för individen.


Vill du undvika allergiska reaktioner? Så gå för en av de allergivna krämerna

Oavsett om du behöver en bodylotion, ansiktskräm Eller solskyddsmedel, du kan enkelt undvika de allergiska reaktionerna genom att gå för en kräm som är hypoallergen. Lyckligtvis är denna typ av krämer en del av flera olika erkända varumärken.


Body lotion

Ivy Aïa. Är kända för sina lyxiga produkter till rimliga priser, som båda är utan parfymer och allergi orsakat, vilket innebär att det finns minst möjliga risk för allergier genom att använda sina produkter. Ivy Aïa har både en utsökt Kroppskräm och kroppslotion I sin kommitté som en garanti kommer din hud mjuk och fri från allergiska reaktioner.

Ansiktskräm

Nilens jord Har massor av produkter utformade för att skydda och förstöra ditt ansikte. Deras sortiment av Ansiktskräm Inkluderar både dag och nattkrämer, ögonkrämer, ansiktsmasker samt flera krämer med antiåldersegenskaper.


Solskydd

Av allergivänlig Solskyddande produkter är Det måste ett populärt val. Solskyddsmedel från Derma är tillgängliga både med hög och låg solfaktor, och då kan du också hitta både Aftersun samt sololjor i deras sortiment av solskyddsmedel.
Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Leverans 1-2 dagar

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Frakt 75 SEK

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis frakt över 299 kr

på dine allergivenlige produkter